2014. június 9., hétfő

A FA elem (máj-epehólyag) fizikai, szellemi és érzelmi karakterisztikája



Az öt elemről szóló tanítás alapja a több ezer éves kínai taoista filozófia. A régi taoista mesterek, akik kidolgozták a hagyományos kínai orvoslás alapjait, az emberi test működését nem a matéria, az anyag szerkezete alapján vizsgálták, hanem a saját filozófiájuk tükrében. Mivel azt látták, hogy minden mindennel összefügg és minden ok-okozati összefüggésben van egymással, teljesen más módon közelítették meg az emberi test működését, mint ahogy ezt a nyugati orvoslás teszi. Az egymásra ható láncolatok alapján alkották meg az ún. öt elem tanát, amely az öt természeti elemhez, - tűz, föld, fém, víz, fa - kapcsolódik. Ezek az elemek különböző módon hatnak egymásra. 

Táplálják, uralják, vagy épp korlátozzák a hozzájuk tartozó szervek működését. A kínai orvosok minden szervet, egy- egy elemhez kapcsoltak, de ezen belül is minden elemnek van Yin és yang (egymást kiegyensúlyozó energia) szerve. Fontos tudni, hogy a kínai anatómia más, mint a nyugati, mert a kínaiak gyakran nem csak egy adott szervet, hanem egy egész szervrendszert értenek egy név alatt. Az egyes szerveket nem, mint tárgyakat kezelik, hanem mint működési rendszereket. 


Az elemek és a hozzájuk tartozó szervek rezgésekkel, vagyis színekkel, hangokkal, érzékszervekkel, érzelmekkel, ízekkel, évszakokkal is összefüggenek
A fa elem hatása alatt új növekedési ciklus indul, melyben új tervek csíráznak tehát minden, ami újrakezdés a fa ciklushoz tartozik. A minden irányban szétterjedő, mindent betöltő erőt szimbolizálja. A Fa testesíti meg a fent és a lent, a bal és a jobb összhangját. Hozzátartozó évszak a tavasz. A fa elem egyensúlya esetén a tavasz új célokat, új ambíciókat, újfajta érdeklődést, friss vitalitást hoz magával. Egyensúlyzavara esetén a tavasz frusztrált, fáradtsággal terhelt, depressziós időszak lesz.

A Fa elem Yin energiáját máj testesíti meg. 
Hatása szellemi és fizikai értelemben a mozgásban, a növekedés iránti késztetésben, a vállalkozási szellemben, a felfedezői hajlamban mutatkozik meg. Belőle ered a képzelőerő és az alkotóerő.

A FA elem Yang energiáját az epehólyag testesíti meg.
Hatása a rátermettségben, a dönteni tudásban mutatkozik meg, mely megérzéseinket, intuitív képességeinket is igényli. A máj a tervező az epehólyag az építőmester, aki meghozza a ház felépítéséhez a szükséges döntéseket.


A máj-epehólyag toxin terheltségének tünetei:

Érzelmi:
agresszió (harag-düh), ingerlékenység,  gyűlölködés, visszafojtott érzelmek, depresszió és rezignáció, tervezés, szervezés képtelensége, túlzott elvárások, türelmetlenség, frusztráció, merev magatartás, negatív szemléletmód, jobb és bal agyféltek közötti diszharmónia, féltékenység, irigység, önutálat, idegi feszültség, pszichikai problémák, ordítozás.

Fizikai:
Émelygés, émelygéssel kísért fejfájás, migrén, idegrendszeri problémák, hányás, PMS, szabálytalan, fájdalmas menstruáció, a mellek túlérzékenysége, hasi ernyedtség, püffedés, bélgáz szorulás, székrekedés, emésztési elégtelenség, homályos gyenge látás, foltok lebegése a szem előtt. A nyak, a vállak, az izmok, az inak vagy akár az egész test merevsége, kötőszöveti károsodás, köszvény, a hát középső részének fájdalma, gerinc, vagy reumatikus megbetegedések (polyarthitis), érrendszeri problémák, allergiák, autoimmun folyamatok. Irtózás a széltől, tavaszi fáradság.

A máj gyakori toxin terhelői:
Eptein Barr vírus, herpesz vírus, Papiloma, májmétely, Bacteroides fragilis baktérium, gombák, vegyi anyagok, nehézfémek, radioaktív elemek, növényvédő szerek, fertőzési gócok, oltóanyagok, drogok, cukor.


A JOALIS gyógynövény alapú méregtelenítő információs cseppek egyedülállóan komplex módon a test biológiai struktúráit, energetikai rendszerét és lelki tényezőit mindhárom szinten kezelik, megvalósítva ezzel a szervezet holisztikus szemléletű gyógyulását.



Bejelentkezés állapotfelmérésre, 
információs méregtelenítésre: hétköznap 10 és 12 óra között
Tel.: 06 - 30 - 474 - 0408